Θρακιώτικη τυροκαυτερή, η αυθεντική!

Υλικά συνταγής
Θρακιώτικη τυροκαυτερή, η αυθεντική!

Ψάχνετε μήπως για μια σως για να συνοδεύσετε ένα γεύμα, να την χρησιμοποιείται σε ένα σάντουιτς, ή ακόμα να την καταναλώσετε σκέτη μαζί με λίγο ψωμάκι; Μην αγχώνεστε σας έχω την λύση, η συνταγή μας για τυροκαυτερή είναι αυτό που χρειάζεστε. Είναι εύκολη, γρήγορη και χρειάζονται μόνο λίγα υλικά για να την φτιάξετε. Θα την λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

  • 400 γρ. φέτα
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά με ένα πιρουνάκι θρυμματίζουμε την φέτα μας σε ένα μπωλ.

Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το λάδι μας και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και την πιπεριά μας την οποία και έχουμε περάσει πρώτα από το μπλέντερ.

Τέλος ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές, την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να την σερβίρουμε κρύα.

Αυτό ήταν! Η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε σε σάντουιτς ή σκέτη με λίγο ψωμάκι...

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για την καυτερότερη τυροκαυτερή

  • Εάν θέλουμε για ένα πιο εναλλακτικό αποτέλεσμά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σκόρδο (μισή σκελίδα). Θα δώσει άλλη νότα στην σως μας.
  • Η αναλογία της πιπεριάς με το τυρί, είναι ανάλογη με το πόσο καυτερή την θέλουμε. Εάν λοιπόν επιθυμούμε ένα πιο καυτερό αποτέλεσμα δεν ξεχνάμε να το ισοσταθμίσουμε με την φετούλα μας.

Άλλες συνταγές για ντιπάκια

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: