Χριστουγεννιάτικη Τάρτα από την Φινλανδία

Υλικά συνταγής

Χριστουγεννιάτικη τάρτα, μια παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από την Φινλανδία. Εύκολη και γρήγορη, νόστιμη και πρωτοπόρα, που μπορείτε να τη διαμορφώσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Οικονομική και με λίγα υλικά, αυτή η συνταγή για τάρτα τα συνδυάζει όλα. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά Συνταγής

  • 200 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 ml. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 αυγό
  • Μαρμελάδα (της επιλογής σας)

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό, το ξύδι και τα ζυμώνουμε με τα χεριά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 1 ώρα.

Σε ένα τραπέζι πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε καθένα απ’ αυτά σε πάχος ½ εκ.

Κόβουμε τετράγωνα 7*7 εκ. Και βάζουμε στο κέντρο κάθε τετράγωνου μια κουτάλια μαρμελάδα.

Χωρίζουμε τις άκρες κάθε τετράγωνου με μαχαίρι.

Πιάνουμε τις άκρες μαζί και τις φέρνουμε στο κέντρο, έτσι ώστε να μοιάζει η τάρτα με ανεμόμυλο.

Κολλάμε τις άκρες με λίγο νερό.

Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τις επιφάνειες.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τις τάρτες.

Τέλος βάζουμε το ταψί με την τάρτα μας στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά, η τάρτα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Συμβουλές για την Τάρτα μας

  • Καλό θα ήταν η μαρμελάδα που θα επιλέξουμε να μην είναι πολύ νερουλή, για να μην μουσκέψει το ζυμάρι. (εγώ χρησιμοποίησα δαμάσκηνο)

Άλλες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα:

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: