Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Υλικά συνταγής
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Φτιάχνουμε και ωραία χριστουγεννιάτικα μπισκότα, να χαίρονται μικροί και μεγάλοι! Δείτε μια απλή συνταγή.

Υλικά για τα μπισκότα

  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 280 γρ. Αλεύρι γiα όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μπέικιν

 

Υλικά για το γλάσο

  • Γάλα
  • Άχνη ζάχαρη
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Καταρχάς για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα πρέπει να είναι όλα υα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.

Αλευρώνουμε τον πάγκο ή το πλαστήρι μας (αν έχουμε) και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Κόβουμε με ό,τι κουπάτ θέλουμε...

Ψήνουμε τα μπισκότα σε αντικολλήτικό χαρτί ή σε φύλο σιλικόνης σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Μόλις τα μπισκότα κρυώσουν ετοιμάζουμε αν θέλουμε γλάσο για να τα στολίσουμε.

Για το γλάσο θα χρειαστούμε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα και άχνη ζάχαρη

Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει ένα πηκτό μείγμα. Το πόσο πηκτό εξαρτάται από το πώς θα καλύψουμε την επιφάνεια μας.

Χωρίζουμε το μείγμα σε λίγα μέρη τόσα όσα τα χρώματα που μας χρειάζονται για να στολίσουμε τα μπισκότα μας.

Σε κάθε μέρος του μείγματος προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Διακοσμούμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας όπως θέλουμε και αφήνουμε να στεγνώσει καλά το γλάσο πριν τα αποθηκεύσουμε.

Καλές γιορτές!
 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Διαδώστε: