Κέικ πορτοκάλι

Υλικά συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι.

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο δείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το πορτοκάλι και το αλεύρι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.

Σε αυτήν την φάση μπορούμε να προσθέσουμε καρύδι ψιλοκομμένο ή αμύγδαλο επίσης ψιλοκομμένο.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Πρίν το βγάλουμε, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και σιγουρευόμαστε οτι αυτό βγαίνει καθαρό.

Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα πριν το αναποδογυρίσουμε σε μία πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε το κέικ πορτοκάλι με τον καφέ μας.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Κατηγορία συνταγής: