Κέικ πορτοκάλι

Από eleni, 20 Σεπτέμβριος, 2009
Μερίδες

Η εύκολη συνταγή για σπιτικό Κέικ πορτοκάλι!

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι.

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο δείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το πορτοκάλι και το αλεύρι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

Σε αυτήν τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε καρύδι ψιλοκομμένο ή αμύγδαλο επίσης ψιλοκομμένο.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Πριν το βγάλουμε, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και σιγουρευόμαστε ότι αυτό βγαίνει καθαρό.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα πριν το αναποδογυρίσουμε σε μία πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε το κέικ πορτοκάλι με τον καφέ μας.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας