Λαζάνια με σπανάκι

Από eleni, 23 Ιανουάριος, 2011
Μερίδες

Αυτή εδώ είναι η συνταγή μου για λαζάνια με σπανάκι. Είναι ένα εύκολο και αγαπημένο πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Για να φτιάξουμε λοιπόν τα πιο τέλεια  λαζάνια με σπανάκι ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Καταρχήν ζεματίζουμε ελαφρά τα λαζάνια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα αλλά φροντίζουμε να μην τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο.

Απλώνουμε δύο στρώσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνουμε την μισή ποσότητα στο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, απλώνουμε το ζαμπόν και βάζουμε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια.

Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το σπανάκι και πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί.

Συνεχίζουμε με δύο στρώσεις λαζάνια.

Σε αυτό το σημείο το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

Στο τέλος πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τα λαζάνια με σπανάκι είναι έτοιμα. Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (28 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας