Μαγιονέζα χωρίς αυγά: σπιτική συνταγή, ελαφριά και υπέροχη

Από eleni, 24 Οκτώβριος, 2018
Μερίδες

Όλοι ξέρουμε τη μαγιονέζα, αυτή την παχύρρευστη κρέμα από λάδι, αυγό και ξύδι ή λεμόνι με διάφορα μπαχαρικά, με τις άπειρες χρήσεις. Εδώ θα δούμε τη συνταγή για να φτιάχνουμε σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγά σε μόλις 1 λεπτό με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, χωρίς καθόλου συντηρητικά! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 170 γρ. γάλα εβαπορέ παγωμένο
  • 240 γρ. σπορέλαιο
  • μισό κουταλάκι λεμόνι
  • 2 κουταλιές μουστάρδας
  • αλάτι και πιπέρι
  • ξύδι προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Η διαδικασία για να φτιάξουμε τη σπιτική μαγιονέζα μας είναι πολύ απλή. Η μόνη προετοιμασία που χρειάζεται είναι να έχουμε παγώσει καλά το γάλα εβαπορέ στο ψυγείο μας. 

Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαθύ μπολ. Χτυπάμε το μείγμα της μαγιονέζας στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Σαν κι αυτό δηλαδή:

Σε 1 λεπτό το πολύ, η σπιτική μαγιονέζα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση! Μπορούμε να την απολαύσουμε με κάθε κρύο πιάτο κρεατικών, και την ίδια συνταγή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ως βάση για πάμπολλες άλλες σάλτσες. Για παράδειγμα, αν της προσθέσετε και λίγη κέτσαπ γίνεται ένα θεσπέσιο ντιπ για ψάρι!

Γιατί αυτή η συνταγή για σπιτική μαγιονέζα είναι πιο ελαφριά και υγιεινή από τις άλλες συνταγές; Μα γιατί δεν περιέχει καθόλου αυγό, ούτε καν ελαιόλαδο. Το μόνο που βάλαμε είναι γάλα εβαπορέ και σπορέλαιο μαζί με λίγη μουστάρδα. Γι’ αυτό τη λέμε και μαγιονέζα του φτωχού.

Συμβουλές

  • Για να πετύχει η σπιτική μαγιονέζα του φτωχού πρέπει να βάλουμε οπωσδήποτε συμπυκνωμένο και κρύο γάλα από το ψυγείο.  Μη βάλετε φρέσκο ή ζεστό γάλα.
  • Αν έχετε το Ιζυ Τσοπερ της Tupperware, τότε μπορείτε εύκολα να “χτυπήσετε” τη μαγιονέζα με τον αναδευτήρα.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (58 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας