Μουστοκούλουρα

Υλικά συνταγής

Το φθινόπωρο, οι περισσότερες νοικοκυρές αγοράζουν μούστο και φτιάχνουν μουστοκούλουρα, μουσταλευριά και πετιμέζι.

Μούστο μπορούμε να βρούμε σε περιοχές που υπάρχουν αμπέλια και που αυτή την περίοδο πουλάνε φρέσκο. Είσης αν κάποιος γνωστός μας φτιάχνει κρασάκι μπορούμε να του ζητήσουμε λίγο μούστο, που όμως είναι διαφορετικός απο αυτόν που αγοράζουμε για το κρασί.

Για να φτιάξουμε τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα ακολουθούμε τη εξης διαδικασία:

Σε μία μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα του την σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.

Χτυπάμε για πολύ λίγο στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέχι και το κονιάκ.

Ρίχνουμε το υγρό στην λεκάνη με το αλεύρι, αφού πρώτα ανοίξουμε ένα λάκο στην μέση. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας λίγο λίγο απο τα πλάγια το αλέυρι.

Οταν γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατευουμε καλά.

Πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Προσοχή στο ψήσιμο μήν μας αρπάξουν γιατι τότε θα γίνουν πολύ σκληρά.

Φυλάξτε τα σε κλειστό κουτί για να μην ξεραθούν.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Ωραία μουστοκούλουρα! :)