Μουστοκούλουρα

Από eleni, 29 Σεπτέμβριος, 2009

Το φθινόπωρο, αγοράζουμε μούστο και φτιάχνουμε μουστοκούλουρα, μουσταλευριά και πετιμέζι. Αυτή εδώ είναι η συνταγή μου για αφράτα μουστοκούλουρα.

Μούστο μπορούμε να βρούμε σε περιοχές που υπάρχουν αμπέλια και που αυτή την περίοδο πουλάνε φρέσκο. Επίσης, αν κάποιος γνωστός μας φτιάχνει κρασάκι μπορούμε να του ζητήσουμε λίγο μούστο, που όμως είναι διαφορετικός από αυτόν που αγοράζουμε για το κρασί. Για να φτιάξουμε τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Σε μία μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα του τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.

Χτυπάμε για πολύ λίγο στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι και το κονιάκ.

Ρίχνουμε το υγρό στη λεκάνη με το αλεύρι, αφού πρώτα ανοίξουμε ένα λάκκο στη μέση. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας λίγο λίγο από τα πλάγια το αλεύρι.

Όταν γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμα!

Συμβουλές για αφράτα μουστοκούλουρα

  • Προσοχή στο ψήσιμο μη μας αρπάξουν γιατί τότε τα μουστοκούλουρα θα γίνουν σκληρά και όχι αφράτα.
  • Φυλάμε τα μουστοκούλουρα μας σε κλειστό κουτί για να μην ξεραθούν.
Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (26 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας