Υλικά Συνταγής
Φτιάχνετε μουσακά ή παστίτσιο; Τι μπεσαμέλ θα βάλετε; Μη μου πείτε έτοιμη... Δείτε πως φτιάχνουμε πανεύκολα τη δική μας σπιτική μπεσαμέλ με αυτήν την απλή συνταγή.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με προσοχή για να μη σβολιάσει.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα των αυγών, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε δύο κουταλάκια μοσχοκάρυδο και 2 κουταλάκια αλάτι και ανακατεύουμε.
Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη!