Μπεσαμέλ

Υλικά συνταγής

Φτιάχνετε μουσακά ή παστίτσιο? Τι μπεσαμέλ θα βάλετε? Μην μου πείτε έτοιμη... Δείτε πως φτιάχνουμε πανεύκολα την δική μας σπιτική μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με προσοχή για να μην σβωλιάσει.

Έπειτα ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα των αυγών, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Ρίχουμε δύο κουταλάκια μοσχοκάρυδο και 2 κουταλάκια αλάτι και ανακατεύουμε.

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: