Μπεσαμέλ

Από eleni, 22 Μάρτιος, 2011

Φτιάχνετε μουσακά ή παστίτσιο; Τι μπεσαμέλ θα βάλετε; Μη μου πείτε έτοιμη... Δείτε πως φτιάχνουμε πανεύκολα τη δική μας σπιτική μπεσαμέλ με αυτήν την απλή συνταγή.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με προσοχή για να μη σβολιάσει.

Έπειτα ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα των αυγών, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Ρίχνουμε δύο κουταλάκια μοσχοκάρυδο και 2 κουταλάκια αλάτι και ανακατεύουμε.

Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (29 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας