Υλικά Συνταγής
Όταν το καλοκαίρι βγαίνουν τα πρώτα καρπούζια της σεζόν, φτιάχνω σορμπέ καρπούζι. Είναι δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες. Δείτε πόσο εύκολο είναι με αυτή τη συνταγή.
Αρχικά, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.
Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος (κατά προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη. Αν δεν έχουμε μεταλλικό σκεύος δεν πειράζει.
Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πίνοντας το με καλαμάκι.
Πολύ εύκολο και