Σορμπέ καρπούζι

Υλικά συνταγής

Τώρα που έρχονται τα πρώτα καρπούζια της σεζόν, τι θα λέγατε να φτιάχνατε σορμπέ καρπούζι!

Ειναι αρκετά δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες

Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Καθαρίζουμε το καρπούζι απο τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
 
Αδειάζουμε σε μεταλικό σκεύος (κατα προτίμηση σε σκεύος παγωτού) και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Αν δεν έχουμε μεταλικό σκεύος δεν πειράζει.

Σερβίρουμε είτε σαν παγωτό σε μπολάκι για να φαγωθεί με κουτάλι, είτε σαν ρόφημα βάζοντάς το σε ψηλό ποτήρι και πινοντάς το με καλαμάκι.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.1 (Ψήφοι: 9)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 

Δείτε ακόμα

Σχόλια

Εικόνα: hamomilaki

Πολύ εύκολο και δροσιστικόοοοο!!

το δημοσιεύσαμε εδώ:
http://hamomilaki.blogspot.com/2010/07/watermelon-sorbet.html

Να έχετε μια Καλή Κυριακή
με αγάπη
το χαμομηλάκι

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: