Υλικά Συνταγής
Μια απλή συνταγή που θα αγαπήσετε. Σπιτική κομπόστα μανταρίνι. Εύκολη, αρωματική και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μανταρίνια, καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες (χωρίς κουκούτσια)
- 1 ρόδι, καθαρισμένο
- 2 ξυλαράκια κανέλα
- 750 γρ. μαυροδάφνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κουκουνάρια
- 50 γρ. σταφίδα, μαύρη
- 50 γρ. καρύδια ψίχα
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, βράζουμε τη μαυροδάφνη, την κανέλα και τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και κατόπιν προσθέτουμε τα μανταρίνια, τα ρόδια, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα καρύδια.
Τέλος, τα βάζουμε σ' ένα βαθύ μπολ στο ψυγείο και τα σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
Η κομπόστα μανταρίνι είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Η κομπόστα αντέχει αρκετές μέρες στο ψυγείο, χωρίς κονσερβοποίηση.
Άλλες συνταγές
- Μανταρινόπιτα, μεθυστική απόλαυση!
- Σοκολατάκια με γεύση μανταρίνι
- Ζελέ με γιαούρτι (Καλοκαιρινό γλύκισμα)