Τα πιο νόστιμα τηγανητά Noodles!

Από Ρεμί, 25 Ιανουάριος, 2023
Μερίδες

Η Ασιάτικη συνταγή που κάνει τη διαφορά. Τα πιο νόστιμα τηγανητά Noodles! Με πλούσια υλικά και ανεπανάληπτη γεύση. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μικρές γαριδούλες
  • 500 γρ. φρέσκα noodles
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φύτρες μπαμπού, κομμένες πολύ λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. χοιρινό κιμά, χωρίς λίπος
  • 1 μικρό καρότο κομμένο λεπτότατες λωρίδες, σε μέγεθος σπιρτόξυλου
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Κινέζικο ρυζόκρασο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Μισό κ.γλ. άσπρο πιπέρι σκόνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο ροδέλες και σοταρισμένο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε τα κελύφη και τα κεφάλια σε ένα κατσαρόλι με 1 φλιτζάνι νερό, κρατώντας τις καθαρισμένες γαρίδες κατά μέρος.

Αφήνουμε τα κελύφη και τα κεφάλια να πάρουν βράση και κατόπιν κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, πιέζοντας τα με ένα πιρούνι για να βγάλουν όλη τους τη γεύση.

Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό κατά μέρος, ενώ πετάμε τα κελύφη και τα κεφάλια.

Ανακινούμε λίγο τα noodles για να ξεκολλήσουν, μια και τα φρέσκα ζυμαρικά είναι σχεδόν πάντα κολλημένα.

Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να χρυσίσουν.

Σουρώνουμε και στραγγίζουμε τελείως και πετάμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο γουόκ, σοτάρουμε το σκόρδο για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες, τις φύτρες του μπαμπού, τον κιμά, το καρότο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες και ο κιμάς να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το ζωμό των γαρίδων και το κρασί, νοστιμίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, με ξεσκέπαστο σκεύος για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε.

Τέλος προσθέτουμε τα noodles και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας καλά για 5 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας ελαφρά.

Τα τηγανητά noodles είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για φρέσκο κρεμμύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Κινέζικο τσάιβς.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας