Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή δοκιμασμένη και πεντανόστιμη. Γλυκό του κουταλιού καρότο με κεχριμπαρένιο χρώμα! Ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο, χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που αξίζει να δοκιμάσετε. Γεμάτο αρώματα και γεύση!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καρότα, κομμένα σε χοντρά μπαστουνάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτ. νερό
- 2 βανίλιες
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε τα καρότα και την κανέλα και στη συνέχεια τα αφήνουμε 30 λεπτά να βράσουν όλα μαζί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για μία μέρα.
Την επόμενη, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες και ξαναβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τέλος αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Απολαύστε το σκέτο, με γιαούρτι ή κρέμες.
Άλλες συνταγές
- Γλυκό του κουταλιού μήλο, σιροπιαστό όνειρο!
- Γλυκό κουταλιού σταφύλι
- Γλυκό μελιτζανάκι του κουταλιού, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά
- Κέικ καρότο με πορτοκάλι και μπανάνα
- Μοναδικό κέικ καρότο με γλάσο
Πηγή: ewoman.gr