Τσιπούρα ψητή

Από ALEXANDRA, 29 Αύγουστος, 2009
Μερίδες

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τις τσιπούρες και βγάζουμε τα λέπια (φορέστε πανοπλία και καλά ξεμπερδέματα!).

Βάζουμε κάθε μία τσιπούρα ξεχωριστά σε λαδόκολλα, και τις ρίχνουμε αλάτι και από τις δύο μεριές.

Έπειτα κόβουμε τα λεμόνια σε ροδέλες, τα απλώνουμε και στις δύο πλευρές του ψαριού και βάζουμε πάνω σε κάθε τσιπούρα από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

Τυλίγουμε τις τσιπούρες στις λαδόκολλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Στη μιάμιση ώρα, τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξετυλίγουμε, ρίχνουμε μπόλικο λαδολέμονο, και καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

anastasiakon

πριν από 11 έτη 4 μήνες

ε βεβαια κριμα ειναι και αυτο το καημενο, θελει να φαει....παντως η συνταγη ειναι τοσο νοστιμη που το μονο που μενει για το γατακι ειναι το κοκκαλο...και το κεφαλι εχει ψαχνο μεσα....

dimitris

πριν από 12 έτη 5 μήνες

Ε, ένα πουλάκι μου είπε :) Μου είπε ακόμα ότι μπορείς να κόψεις και να αφαιρέσεις τελείως το κεφάλι της τσιπούρας πριν το ψήσιμο. Αν και αυτό δεν είναι σωστό αν έχετε γατάκι στο σπίτι... Τι θα φάει αυτό δηλαδή; ;)

dimitris

πριν από 12 έτη 5 μήνες

Φυσικά, όταν ξύνουμε τα λέπια από τις τσιπούρες, χαράζουμε την κοιλιά τους και αφαιρούμε τα εντόσθια... Μετά ξεπλένουμε καλά. Το αναφέρω για όσους κάνουν τσιπούρα για πρώτη φορά και δεν ξέρουν αυτήν την μικρή "λεπτομέρεια" (όπως εγώ τις προάλλες χαχα)...

Οι νέες συνταγές μας