1 μπολάκι τριμμένο τυρί Grana Padano ή παρμεζάνα

Από mama-katerina, 7 Νοέμβριος, 2018

Το ριζότο είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την ιταλική κουζίνα, αλλά έχει «κατακτήσει» όλες τις κουζίνες του κόσμου, παρότι συχνά συγχέεται με διάφορα πιλάφια. Το αυθεντικό ιταλικό ριζότο όμως απαιτεί έναν ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος και αυτή τη συνταγή θα δούμε εδώ, η οποία προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο τύπο ρυζιού (το arborio). Επειδή όμως δεν μπορούμε να το βρούμε εύκολα παρά μόο σε ειδικά μαγαζιά, θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι τύπου round grain που είναι και οικονομικό και κάνει μιά χαρά τη δουλειά του.

 

Οι νέες συνταγές μας