Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα, το νούμερο ένα παραδοσιακό φαγητό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 30/08/2023

Μια συνταγή που θα γεμίσει την κουζίνα σας μυρωδιές και αρώματα Ελλάδας και θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις! Φασολάκια με μοσχάρι στη γάστρα, το νούμερο ένα παραδοσιακό φαγητό! Ένα απλό λαδερό φαγητό, μαγειρεμένο με πολύ μεράκι που το κατατάσσει ακόμη και σε κυριακάτικο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι σπάλα, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 165 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 3-4 κομμάτια λιαστή ντομάτα
  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια ενώ βάζουμε το κρέας να βράσει.

Αφού πάρει 1-2 βράσεις, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απ' όλες του τις πλευρές.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.

Έπειτα καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και μεταφέρουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και ότι ζουμάκι έχει στην γάστρα.

Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα περίπου κι έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια.

Κατόπιν σκεπάζουμε τη γάστρα κι αφήνουμε να σιγοψηθεί τουλάχιστον για 1 ώρα, να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό κουνώντας τη γάστρα να πάει παντού.

Τέλος σκεπάζουμε για 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Είναι βασικό να χρησιμοποιήσουμε τρυφερό κρέας για τη συνταγή. Αν δεν είναι τρυφερό θα πρέπει να το βράσουμε λίγο στην αρχή μέχρι να μισομαλακώσει και μετά να προσθέσουμε τα φασολάκια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας