Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για κάθε τραπέζι σας. Πεντανόστιμο μοσχαράκι με κόκκινο κρασί. Ένα φαγητό … εγγύηση! Συνοδεύστε το με με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 1μισή κιλό μοσχάρι (ποντίκι,νουα σπάλας και κιλότο)
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ ζάχαρης
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Μισό κ.γλ. φασκόμηλο
  • Μισό φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κρέατος (κότας)
  • 1 κ.σ πελτέ
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (3΄ κουταλιές της σούπας) σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας χωρίς να το ανακατεύετε συνεχώς.

Μόλις ροδίσουν τα πρώτα κομμάτια, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Όσα ροδίσουν τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια περίπου 3 με 4 λεπτά.

Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν περίπου 15 λεπτά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το θυμάρι και συμπληρώνουμε το κρασί.

Προσθέτουμε και το κρέας και όλα τα υγρά που έχει η πιατέλα.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, τη φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου μία με μιάμιση ώρα, έως ότου μαλακώσει.

Το μοσχαράκι με κόκκινο κρασί είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν βάζουμε κομμάτια πελτέ στο φαγητό δεν το αραιώνουμε με νερό, αλλά το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να ροδίσει στο ελαιόλαδο και να βγάλει το άρωμά του.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μοσχάρι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας