Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Η γέμιση κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
- 1 μικρή γαλοπούλα, με θερμόμετρο
- 4-5 κρεμμύδια, φρέσκα
- 1 φλ. ρύζι
- Άνηθο
- Κουκουνάρι
- 3 αυγά, βρασμένα
- Λίγα συκωτάκια κότας
- Βούτυρο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα ετοιμάζουμε τη γέμιση μας.
Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα μαραίνουμε με λίγο βούτυρο.
Συγχρόνως, ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατάκι και πιπεράκι.
Όταν τσιγαριστούν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, λίγο κουκουνάρι, τα αυγά κομμένα και μερικά συκωτάκια κότας για να γίνει η γέμιση πιο πολύ.
Μετά, παίρνουμε τη γαλοπούλα, την ξεπαγώνουμε, την πλένουμε καλά, την αλατοπιπερώνουμε, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, λεμονάκι, μουστάρδα και προσθέτουμε στην κοιλιά της τη γέμιση.
Τέλος, τη ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, λεμόνι και νεράκι, έως ότου βγει το θερμόμετρο από το κρέας τελείως.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε με πατατούλες κομμένες, κυδωνάτες.
- Εάν η γαλοπούλα δεν είναι στις προτιμήσεις μας, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κοτόπουλο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα
- Γαλοπούλα στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα
- Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα, ζουμερή και νόστιμη
- Γιορτινή γαλοπούλα με πατάτες
- Η πιο ζουμερή ψητή γαλοπούλα, γεμιστή με τυρί, μπέικον και πιπεριές!