Μουστοκούλουρα, σπιτικά και αφράτα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 08/08/2023

Η συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Μουστοκούλουρα, σπιτικά και αφράτα! Τραγανά, μυρωδάτα και ιδανικά για όλες τις ώρες. Θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ μούστο
  • 500 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ ή 1 φλιτζάνι ελληνικό καφέ
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλλο, τριμμένο
  • 2 κ.γλ. μπέϊκιν
  • 1 μισή κ. (περίπου) αλεύρι
  • 100 γρ. σταφίδες
  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ να μουσκέψουν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το κονιάκ ή το λικέρ.

Εάν δεν έχουμε κάποιο από τα ποτά, μια πολύ καλή αρωματική και παραδοσιακή εναλλαγή για άρωμα, είναι 1 φλιτζάνι ελληνικό καφέ και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε μ΄ ένα σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινίζοντας το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέικιν.

Προσθέτουμε τόσο αλεύρι έτσι ώστε να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.

Για να πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια, βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για ένα μισάωρο.

Έπειτα πλάθουμε πλεξούδες ή κύκλους και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τέλος ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά αναλόγως το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Τα μουστοκούλουρα είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε τη συμβατική ζάχαρη με καστανή.

Άλλες συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας