Σπιτικά κουλουράκια με σουσάμι!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 13/05/2022

Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά κουλουράκια με σουσάμι. Μια εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Εάν λοιπόν ψάχνετε ένα νόστιμο και γλυκό σνακ, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος, που θα μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στην δουλειά, είτε απλά να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας, αυτή είναι η συνταγή που χρειάζεστε ! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά Συνταγής

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.γ αμμωνία
  • 2 βανίλιες
  • Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ¾ φλιτζάνια βούτυρο
  • Ενάμιση φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Στην συνεχεία, σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο, αφού όμως πρώτα το έχουμε λιώσει.

Κατόπιν ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά, σε ένα πιατάκι χτυπάμε τα αυγά μας με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Έπειτα προσθέτουμε στο γάλα την αμμωνία και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά στο μπωλ με το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε γύρω γύρω με νερό.

Τα τυλίγουμε στο σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι αφού όμως πρώτα το έχουμε περάσει με λίγο βούτυρο για να μην μας κολλήσουν κατά το ψήσιμο.

Τέλος τα βάζουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 20-30 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα και έχουν ροδοκοκκινίσει τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

Και αυτό ήταν, τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα.

Καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές για τα κουλουράκια σας

  • Προσοχή στο πλάσιμο των κουλουριών. Πρέπει να είναι ομοιόμορφα πλασμένα τα κουλουράκια μας ώστε να ψηθούν καλά όλα.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή μας χυμό από ένα πορτοκάλι, για ένα ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

 

Άλλες συνταγές για κουλουράκια

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (6 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας