Κουλουράκια κανέλας, λιχουδιά για παιδάκια

Υλικά συνταγής
Κουλουράκια κανέλας, λιχουδιά για παιδάκια

Αυτή εδώ η συνταγή για κουλουράκια κανέλας είναι μια απλή αλλά καλή συνταγή για κουλουράκια που θα λύσει τα χέρια σας αν ψάχνετε ένα συνοδευτικό για τον κυριακάτικο καφέ, ή κάποιο κολατσιό ή ακόμα και ένα γευστικό σνακ για το παιδί. Τι κάνει ιδιαίτερα όμως αυτά τα κουλουράκια; Ένα όχι τόσο συνηθισμένο συστατικό που θα απογειώσει την ζύμη σας, και θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν από το πόσο αφράτα και ακαταμάχητα μπορεί να είναι! Μια εύκολη και οικονομική συνταγή, έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.γ. αμμωνία
  • Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά (κρατάμε το ένα αυγό για να αλείψουμε τα κουλουράκια)
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 5 γαρύφαλλα τριμμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε το ταψί μας.

Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, μαζί με την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο μπωλ.

Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα ξεχωριστό μπολάκι, μέχρι να ενωθούν καλά.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε στο γάλα την αμμωνία και ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά στο μπωλ με το αλεύρι.

Αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι όλα τα υλικά που είναι στο μπωλ να γίνουν μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Κατόπιν, σε ένα πιατάκι κρατάμε το ασπράδι από ένα αυγό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύουμε.

Τέλος, πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με το παραπάνω μείγμα με το ασπράδι. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Μόλις ροδίσουν και είναι πια έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και μπορούμε να τα απολαύσουμε εκείνη την ώρα ή να τα αποθηκεύσουμε για ένα καλό κολατσιό.

 

Συμβουλές για τα κουλουράκια

  • Εάν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια μας με λίγη κανέλα και καστανή ζάχαρη, πριν το ψήσιμο.
  • Δεν ξεχνάμε να βάλουμε μια προστατευτική λαδόκολλα ή ένα αλουμινόχαρτο στο ταψί μας, για να μην κολλήσουν τα κουλουράκια.
  • Για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη, πριν βάλετε όλα τα υγρά συστατικά μέσα στο μπωλ με το αλεύρι μερικές σταφίδες.

Άλλες συνταγές για κουλουράκια

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής