Κεμπάπ (Άδανα Kebab με πίτα)

Συνταγή από dimitris | Ενημερώθηκε στις 16/12/2013

Καταρχήν να έχετε υπόψην ότι για το κεμπάπ στην Τουρκία χρησιμοποιούν κυρίως κιμά από αρνί ανάμεικτο με απλό λίπος (συνήθως από την ουρά του αρνιού). Εμείς δεν ακολουθούμε αυστηρά αυτήν την παράδοση, για ευνόητους λόγους, αλλά φτιάχνουμε κάτι που μοιάζει προσθέτοντας μοσχαρίσιο κιμά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά του αρνιού και του μοσχαριού, το βούτυρο, τον κορίανδρο, το κύμινο, το πιπέρι και λίγο αλάτι.

Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά και το ένα κρεμμύδι, τα ψιλοκόβουμε, και έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Στη συνέχεια, με βρεγμένα χέρια, ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας.

Τώρα έρχεται το μυστικό...Πρέπει να σκεπάσουμε το μείγμα του κιμά και να το αφήσουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να «δέσουν» τα υλικά. Αν θέλετε (ή δεν προλαβαίνετε) μην το κάνετε, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα είναι το ίδιο...

Λίγο πριν περάσει μία ώρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεμπάπ στη γνωστή μορφή τους (δηλαδή περίπου 15 εκατοστά μακρυά και 5 εκατοστά παχιά).

Έπειτα, ψήνουμε τα κεμπάπ στη σχάρα ή αν δεν έχουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο σε μεγάλη θερμοκρασία (200 βαθμούς) για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι μαλακά (ή ελαστικά) στην αφή. Προσοχή: ανάλογα με τη θερμοκρασία, πρέπει να γυρνάτε συνέχεια τα κεμπάπ για να μην καούν!!!

Παράλληλα, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πίτες με το ελαιόλαδο ή το φυτικό βούτυρο και τις βάζουμε σε σχάρα ή τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Τώρα, είμαστε σχεδόν έτοιμοι! Κόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι σε ροδέλες, και φτιάχνουμε τις μερίδες μας σε μεγάλα πιάτα που καθένα περιέχει τα εξής:

  • 1 πίτα (κομμένη στα τέσσερα),
  • 1-2 κεμπάπ
  • λιγες ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο μαϊντανό.
  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ψημένη ντομάτα.

Το Άδανα Kεμπάπ είναι έτοιμο!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4 (104 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας