Μοναδικό τας κεμπάπ με πουρέ πατάτας

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Τας Κεμπάπ με πουρέ πατάτας! Ο μοναδικός συνδυασμός του μοσχαρίσιου κρέατος με τον πουρέ θα φτάσει την γεύση σας σε άλλο επίπεδο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι, σε κομματάκια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κιλά πατάτες
  • Λίγο γάλα
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε κι αυτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, κόβουμε τις πατάτες και βάζουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και τις βράζουμε.

Έπειτα, μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο γάλα και με ένα πιρούνι πατάμε τις πατάτες να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν λείος πουρές.

Τέλος, σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ, περιχύνοντας το με λίγη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από πουρέ, μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο μας και με ρύζι.
  • Για έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε επίσης και διάφορα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: