Κατσίκι

Από Ρεμί, 8 Μάιος, 2021

Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Πεντανόστιμο κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες. Ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξετε το κατσικάκι την Κυριακή του Πάσχα. Ο συνδυασμός του κρέατος με την μελιτζάνα, κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Από Ρεμί, 7 Μάιος, 2021

Μια υπέροχη συνταγή που υπόσχεται νοστιμιά και αρώματα. Κατσικάκι στο φούρνο με μυρωδικά και τσίπουρο. Ένα υπέροχο γεύμα για να απολαύσετε γιορτινές μέρες, να το προσφέρετε σε τραπεζώματα και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Από Μαρακι, 22 Απρίλιος, 2020

Μήπως ψάχνετε μια συνταγή για ένα νόστιμο ορεκτικό, που θα σας εντυπωσιάσει άλλα και θα σας χορτάσει; Ορίστε λοιπόν η λύση, η συνταγή μας για καρβέλι γεμιστό είναι αυτό που χρειάζεστε. Με μια μίξη αγαπημένων κρεατικών και κάνα δυο άπλα υλικά, αυτή η συνταγή αποτελεί πανδαισία γεύσεων και θα την αγαπήσει κάθε λάτρης των κρεατικών.

Από eleni, 10 Φεβρουάριος, 2019

Το κατσικάκι στο φούρνο είναι μια ακόμα κλασική ελληνική συνταγή για κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι. Στην παρακάτω συνταγή, για τέσσερα άτομα, το μαγειρεύουμε σαν το «εξοχικό» ή «κλέφτικο» που σερβίρουν σε κάποια μαγαζιά με τυράκι φέτα, ντομάτα και πιπεριά. Μόνο που εμείς το ψήνουμε στη γάστρα μας και το αποτέλεσμα είναι απλά... έξοχο.  Το κρέας γίνεται σκέτο λουκούμι, γιατί παντρεύεται με όλες τις ωραίες γεύσεις και μυρωδιές. Και είναι εύκολη συνταγή. Δοκιμάστε τη!

Από aleka, 29 Οκτώβριος, 2018

Η χανιώτικη τούρτα είναι μια κρητική σπεσιαλιτέ κρεατόπιτας. Περιέχει βραστό αρνί ή κατσίκι, που είτε βράζουμε εκείνη την ώρα ή μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη. Γι’ αυτό συνηθίζεται το Πάσχα, ώστε να αξιοποιείται το αρνί που περισσεύει από το γιορτινό τραπέζι. Η χανιώτικη τούρτα ή κρεατότουρτα είναι πεντανόστιμη και θα τη βρείτε σε διάφορες παραλλαγές, που όλες σχεδόν περιλαμβάνουν μπόλικα τυριά. Στα Χανιά βάζουν αρκετά τοπικά τυριά όπως ανθότυρο, τυρομάλαμα, τριμμένο πηχτόγαλο, μαλάκα (τυρί είναι όχι βρισιά, δείτε στο τέλος της συνταγής!) αλλά και στάκα ή στακοβούτυρο.

Από eleni, 30 Μάρτιος, 2018

Αυτή εδώ είναι μια κλασική συνταγή για να φτιάξετε κατσικάκι γεμιστό για το κυριακάτικο τραπέζι. Εδώ γεμίζουμε το κατσικάκι με συκωτάκια, κρεμμυδάκι και ντοματούλα. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Από eleni, 15 Ιανουάριος, 2018

Στην Ικαρία όπως και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, μαγειρεύουν το κατσικάκι ψητό, ενίοτε και γεμιστό (το Πάσχα) ενώ άλλες φορές το κάνουν βραστό με σιτάρι ή πλιγούρι σιταριού, και προκύπτει το γαμοπίλαφο. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για γαμοπίλαφο Ικαριώτικο. Πολλοί βάζουν και 1-2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες, αν και δεν νομίζω ότι είναι αυτή η αυθεντική συνταγή. Στην αυθεντική συνταγή για ικαριώτικο γαμοπίλαφο υπάρχει μόνο το κατσίκι, το ρύζι για πιλάφι, ο χυμός ντομάτας, τα κρεμμύδια, η δάφνη και το μπαχάρι. 

Οι νέες συνταγές μας