Υλικά Συνταγής
Μια υπέροχη συνταγή που υπόσχεται νοστιμιά και αρώματα. Κατσικάκι στο φούρνο με μυρωδικά και τσίπουρο. Ένα υπέροχο γεύμα για να απολαύσετε γιορτινές μέρες, να το προσφέρετε σε τραπεζώματα και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό κατσικάκι, μπούτι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κλαδάκια από θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη
- 5 σκ. σκόρδο, κομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. τσίπουρο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κάνουμε χαραγματιές στο κρέας και μπήγουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά.
Στη συνέχεια, αλείφουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε το κατσίκι σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 μισή ώρα περίπου.
Τέλος, ζεσταίνουμε το τσίπουρο, το περιχύνουμε στο κρέας και φλαμπάρουμε.
Το κατσικάκι με μυρωδικά και τσίπουρο είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε το φαγητό με πατάτες φούρνου.
Σχετικές συνταγές
- Κατσικάκι γεμιστό με συκωταριά
- Κατσικάκι με πατάτες φούρνου, λουκούμι!
- Κατσικάκι εξοχικό στη γάστρα με τυρί και ντομάτα, κλασική συνταγή!
- Νόστιμο αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα