Καλαμαράκια υγιεινά, σαν τηγανητά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 28/09/2023

Τα "σαν τηγανητά" καλαμάρια είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε καθώς δεν τα ξεχωρίζει κανείς εύκολα από τα τηγανητά. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι, συνοδεία πράσινης σαλάτας. Απλά πεντανόστιμα!

Υλικά συνταγής

  • Καλαμάρια φρέσκα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ακόμη και ολικής άλεσης αν θέλουμε πιο υγιεινό αποτέλεσμα)
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας.

Τα κόβουμε όπως θέλουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τα νερά τους.

Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε καλά με αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τα αφήνουμε εκεί για περίπου 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε ή σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας ή σε ταψάκι σιλικόνης (το οποίο είναι σημαντικό να το βρέξουμε πριν τη χρήση).

Πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα καλαμάρια στο σιγανό του φούρνου.

Όταν τα καλαμάρια μας πάρουν χρώμα, τα γυρίζουμε και από την άλλη και έπειτα όταν κρίνουμε ότι πρέπει, τα βγάζουμε από το φούρνο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα μανιτάρια.
  • Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα αντικαθιστούμε το αλεύρι, με ολικής άλεσης.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για καλαμαράκια

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας