Τα "σαν τηγανητά" καλαμάρια είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε καθώς δεν τα ξεχωρίζει κανείς εύκολα από τα τηγανητά. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι, συνοδεία πράσινης σαλάτας. Απλά πεντανόστιμα!
Πιπέρι
Η συνταγή για ένα εύκολο πιάτο που θα εντυπωσιάσει. Ταμπουράς τηγανητός, με άρωμα Χίου. Στη Χίο και τα Δωδεκάνησα ταμπουράς ονομάζεται η χοντρή κόκκινη κολοκύθα εξαιτίας της ομοιότητας της με το έγχορδο μουσικό όργανο ταμπουράς. Δοκιμάστε να φτιάξετε τηγανητό τον ταμπουρά και θα μας θυμηθείτε. Απλά πεντανόστιμος!
Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα σας θυμίσει τα καλοκαίρια της γιαγιάς. Νόστιμος Καγιανάς, η σπεσιαλιτέ της Λακωνίας! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Ένα άκρως χορταστικό φαγητό. Συνοδέψτε τον καγιανά με φρέσκο ψωμάκι!
Θέλετε να προσθέσετε γεύση η υφή στο φαγητό σας; Σας έχουμε τη λύση! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το ντιπ γαρίδας και θα μας θυμηθείτε. Φτιάχνεται εύκολα και όσο για γεύση; Απλά πεντανόστιμο!
Το σφουγγάτο μας παραπέμπει στις υπέροχες νησιώτικες ομελέτες. Στη Χίο, όπως και σε κάποια άλλα νησιά, σφουγγάτα λένε αυτά τα τηγανητά «κεφτεδάκια». Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ως βάση το μάλαθρο και είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σερβίρετε τα ως μεζέ για ούζο η τσίπουρο και θα μας θυμηθείτε!
Όταν μαγειρεύεται η γαλοπούλα συνήθως χρειάζεται γύρω στη μισή ώρα για να «ξεκουραστεί» σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να κόβεται εύκολα. Όσο λοιπόν η γαλοπούλα περιμένει, μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σάλτσα από τα υγρά που έχετε μαζέψει στο ταψάκι της.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα σε όλα τα ψητά σας.
Το μαρινάρισμα της γαλοπούλας είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο. Στο αλατόνερο κρέας της γίνεται πιο νόστιμο, ζουμερό και επίσης μαγειρεύεται και πιο γρήγορα. Αν θέλουμε για έξτρα νοστιμιά, προσθέτουμε τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Η συνταγή είναι για 5 λίτρα, αρκετά για μια γαλοπούλα 6-7 κιλών.
Το μοσχαρίσιο φιλέτο au poivre είναι ένα από τα κορυφαία πιάτα της Γαλλικής κουζίνας, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Υπόσχεται γρήγορα και εύκολα απόλαυση άλλου επιπέδου!
Με αυτή τη γέμιση τα πιροσκί σας θα γίνουν ανάρπαστα! Προσθέτοντας πατάτα και μπέικον θα πάρουν μια μοναδική γεύση που σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα!
Αν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά σίγουρα με αυτή την πικάντικη σούπα θα ξετρελαθείτε. Γευστική και θρεπτική. Δοκιμάστε την. Αξίζει τον κόπο!
-
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
-
Συνταγές για παιδιά
-
Συνταγές με κοτόπουλο
-
Νηστίσιμα φαγητά
-
Παραδοσιακές συνταγές
-
Συνταγές με θαλασσινά
-
Συνταγές με κρέας
-
Συνταγές με ζυμαρικά
-
Συνταγες για σούπες
-
Συνταγές για σαλάτες
-
Συνταγές για κέικ
-
Συνταγές για ορεκτικά
-
Συνταγές για γλυκά
-
Συνταγές διαίτης
-
Εύκολες συνταγές
-
Συνταγες για μπουφε
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
Φασολάδα, η διάσημη σούπα της γιαγιάς
Μηλόπιτα, η κλασική συνταγή
Τα 50 πιο διάσημα Ελληνικά φαγητά και ποτά
Πανεύκολα pancakes με τρία υλικά
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τι ειναι η Ζέα και το αλεύρι ζέας και ποιες ειναι οι πραγματικές ιδιότητές του;
Ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα
Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο, εύκολα και νόστιμα!
Κρεατόπιτα, η συνταγή της γιαγιάς μας!