Ταμπουράς τηγανητός, με άρωμα Χίου!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή για ένα εύκολο πιάτο που θα εντυπωσιάσει. Ταμπουράς τηγανητός, με άρωμα Χίου. Στη Χίο και τα Δωδεκάνησα ταμπουράς ονομάζεται η χοντρή κόκκινη κολοκύθα εξαιτίας της ομοιότητας της με το έγχορδο μουσικό όργανο ταμπουράς. Δοκιμάστε να φτιάξετε τηγανητό τον ταμπουρά και θα μας θυμηθείτε. Απλά πεντανόστιμος!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ταμπουράς (κόκκινη κολοκύθα)
  • 2 κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής  

Αρχικά κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε.

Στη συνέχεια κόβουμε τον ταμπουρά σε μικρά κομμάτια.

Τον ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.

Τέλος προσθέτομε ακόμη λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και τ' αφήνουμε να ψηθούν.

Τόσο εύκολα και απλά ο ταμπουράς είναι έτοιμος.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να προσθέσουμε τον τηγανητό ταμπουρά σε ρύζι. Θα έχουμε το τέλειο πιάτο!

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας