Γαρίδες τηγανητές με σάλτσα βασιλικού, απλά ακαταμάχητες!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 16/03/2023

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μεζέ. Γαρίδες τηγανητές με σάλτσα βασιλικού, απλά ακαταμάχητες! Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Ιδανικές για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ζωμός ψαριού
  • 50 γρ. βερμούτ
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 550 γρ. γαρίδες
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα σε φέτες
  • 15 γρ. βασιλικός

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε σε κατσαρολάκι τον ζωμό, το βερμούτ, το κρασί, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Βράζουμε για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια βγάζουμε από τη φωτιά και τις διατηρούμε ζεστές.

Κόβουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.

Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα με τον ζωμό στη φωτιά και ρίχνουμε ένα - ένα τα κομματάκια από το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.

Τέλος, σιγοβράζουμε για 1 με 2 λεπτά, βάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Οι γαρίδες με σάλτσα βασιλικού είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ζωμό ψαριού με ζωμό λαχανικών.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας