Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο

Υλικά συνταγής
Σάμαλι νηστήσιμο πανεύκολο

Αν είστε λάτρεις των σιροπιαστών, αυτή την συνταγή σίγουρα θα την εκτιμήσετε. Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο. Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο. Δοκιμάστε το.

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό σιμιγδάλι, χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαστίχα
  • 3 κούπες σόδα
  • 5 κ.σ. μπέικιν Πάουντερ
  • Μισή κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα

Για το σιρόπι

  • 3 μισή κούπες ζάχαρη
  • 3 μισή κούπες νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το νερό, το μπέικιν Πάουντερ και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Έπειτα, κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες.

Μόλις φουσκώσει, βάζουμε αμυγδαλάκια από πάνω και ψήνουμε για 45 έως 60 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Το γλυκό μας είναι πανέτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, αντί για ξύσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα του πορτοκαλιού, κομμένη σε γιρλάντα.
  • Εάν θέλουμε, αντικαθιστούμε την μαστίχα με βανίλια.  

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.9 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής