Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/02/2021

Αν είστε λάτρεις των σιροπιαστών, αυτή την συνταγή σίγουρα θα την εκτιμήσετε. Σάμαλι νηστίσιμο πανεύκολο. Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο. Δοκιμάστε το.

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό σιμιγδάλι, χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαστίχα
  • 3 κ.σ. σόδα
  • 5 κ.σ. μπέικιν Πάουντερ
  • Μισή κούπα αμύγδαλα, ασπρισμένα

Για το σιρόπι

  • 3 μισή κούπες ζάχαρη
  • 3 μισή κούπες νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το νερό, το μπέικιν Πάουντερ και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Έπειτα, κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες.

Μόλις φουσκώσει, βάζουμε αμυγδαλάκια από πάνω και ψήνουμε για 45 έως 60 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Το γλυκό μας είναι πανέτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά, αντί για ξύσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη φλούδα του πορτοκαλιού, κομμένη σε γιρλάντα.
  • Εάν θέλουμε, αντικαθιστούμε τη μαστίχα με βανίλια.  

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (34 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας