Γρήγορο ριζότο με ξηρούς καρπούς

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 21/03/2020

Μια εύκολη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Γρήγορο ριζότο με ξηρούς καρπούς. Μοναδική, σπιτική γεύση. Το κατάλληλο συνοδευτικό για οποιοδήποτε κυρίως πιάτο έχετε στο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. περίπου κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 μισή κούπα περίπου ρύζι
  • 3 μισή κούπες ζωμό κότας, ζεστό
  • 70 γρ. σταφίδα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. περίπου κουκουνάρι
  • 40 γρ. περίπου παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι.

Στην συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό.

Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά κι ανακατεύουμε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τέλος, αφήνουμε το ριζότο μας να σταθεί για 10 λεπτά και το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να πασπαλίσουμε το ριζότο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Βάζουμε στο ριζότο μας όποιο είδος σταφίδας θέλουμε (ξανθή, μαύρη κλπ.)

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας