Υλικά Συνταγής
Τα γεμιστά είναι από εκείνα τα λαδερά φαγητά που συνήθως τα έχουμε συνδέσει με αναμνήσεις από τις γιαγιάδες μας. Γιατί, είναι αλήθεια, τα γεμιστά της γιαγιάς είναι all-time classic. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για γεμιστά, με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ρυζάκι, ντοματούλα και αρωματικά. Μαγειρέψτε τα το καλοκαιράκι, με κόκκινες ζουμερές ντομάτες, πιπεριές της εποχής και κολοκυθάκια και απολαύστε τα!
Πλένετε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Κόβετε μία λεπτή φέτα από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζετε το εσωτερικό τους.
Κρατάτε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβετε ή ακόμα καλύτερα το πολτοποιείτε.
Στη συνέχεια, φτιάχνετε τη γέμιση για τα γεμιστά μας:
Ανακατεύετε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον πολτό της ντομάτας, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και το αλατοπίπερο.
Γεμίζετε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το μίγμα της γέμισης, τις σκεπάζετε με τις φέτες που έχετε κόψει και τις βάζετε στο ταψί.
Τις περιχύνετε με τον ντοματοχυμό (αν προτιμάτε βάλτε τριμμένη ντομάτα), το υπόλοιπο λάδι και τις πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνετε τα γεμιστά σε μέτριο φούρνο για μια με μιάμιση ώρα.
Συμβουλή: Κάποιοι βάζουν και μερικές σταφίδες μέσα στη γέμιση για έξτρα τσαχπινιά. Δοκιμάστε το...