Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά συνταγής
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Μια κλασική συνταγή για χαλβά από σιμιγδάλι. Προσοχή: Αν η φόρμα μας είναι μεγάλη, διπλασιάζουμε τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε την σκόνη κανέλας και τους ξηρούς καρπούς.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη,το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις δύο φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, με προσοχή μην πιτσιλιστούμε και ανακατευουμε.

Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς απο τα τοιχώματα.

Το τοποθετούμε σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο σουσάμι.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: