Υλικά Συνταγής
Αν λαχταράτε να φάτε ψαράκι, δείτε αυτήν εδώ την συνταγή για γαύρο λαδορίγανη στον φούρνο. Ένα λατρεμένο ψαρικό που πέρα από τα θρεπτικά συστατικά του, η γεύση του απογειώνεται με τη λαδορίγανη. Και είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που θα την αγαπήσουν όλοι!
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό γαύρος
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Για αρχή θα αφαιρέσουμε τα κεφάλια από τους γαύρους.
Στη συνέχεια, θα πλύνουμε καλά τα ψαράκια μας και θα τα βάλουμε σε ένα ταψί, το οποίο από πριν θα έχουμε λαδώσει.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το λεμονάκι και το λαδάκι μας.
Τέλος βάζουμε το γαύρο σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 περίπου λεπτάκια μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί καλά όλα τα ψαράκια.
Και αυτό ήταν, τόσο εύκολα και απλά ο γαύρος μας είναι έτοιμος για να τον απολαύσουμε.
Καλή μας όρεξη!
Άλλες ωραίες συνταγές για ψάρια
- Γαύρος ξυδάτος
- Ψάρι με σέλινο
- Βραστό ψαράκι με μαγιονέζα, πανεύκολο!
- Ψάρι λεμονάτο στο φούρνο
- Ψάρια τηγανιτά, εύκολη και γρήγορη συνταγή!