Χριστουγεννιάτικη τούρτα αμυγδάλου, σκέτη απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για γλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Χριστουγεννιάτικη τούρτα αμυγδάλου, σκέτη απόλαυση! Μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά. Σερβίρετε την ως επιδόρπιο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Υλικά συνταγής

  • 3 κουτιά κρέμα γάλακτος Φάγε
  • 2 φλ.κ. Γκραν Μαρνιέ
  • 1 μισή φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα παντεσπάνι βανίλια
  • 1 φλ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 250 γρ. φρούτα εποχής

Για το σιρόπι

  • Λίγο νερό
  • Ζάχαρη
  • Λικέρ

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, φτιάχνουμε την σαντιγί μας.

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος Φάγε στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ για 5 με 6 λεπτά.

Φυλάμε μια ποσότητα για να γαρνίρουμε την τούρτα.

Την υπόλοιπη, την αναμειγνύουμε με τα αμύγδαλα και τα κομμάτια φρούτων, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

Στην συνέχεια, βάζουμε σε ένα γυάλινο δίσκο ένα φύλλο παντεσπάνι και το αλείφουμε με ένα πινέλο, με αρκετή ποσότητα σιροπιού και από τις δυο μεριές.

Τοποθετούμε μια στρώση σαντιγί, πάχους μισού δακτύλου.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι.

Τέλος, τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο και απλώνουμε με μια σπάτουλα τη σαντιγί που έχουμε φυλάξει, στα πλαϊνά της τούρτας, έτσι ώστε να την καλύψουμε εντελώς.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε γαρνίρουμε την τούρτα με διάφορα σχέδια χρησιμοποιώντας το κορνέ της ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε με χρυσά κουφετάκια.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για τούρτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: