Κεφτεδάκια, στο τσακ...μπαμ!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 03/09/2019

Αυτή εδώ είναι μια εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια τηγανιτά, που γίνονται πολύ γρήγορα, στο τσακ...μπαμ! Με αυτά τα κεφτεδάκια θα κάνετε μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάκτυλα τους. Θα τα λατρέψετε!

Υλικά Συνταγής

  • Μισό κιλό κιμά
  • 4 φέτες ψωμί (μουσκεμένες σε νερό και στυμμένες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • Μισό ποτηράκι ούζο
  • Ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τον κιμά, κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση και προσθέτουμε το ψωμί, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα έτσι ώστε να ενωθεί καλά.

Το σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να αρωματιστεί ο κιμάς.

Αρχίζουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε. Προσοχή, να μην είναι πολύ μεγάλοι οι κεφτέδες ώστε να ψηθούν σωστά.

Έπειτα τους αλευρώνουμε καλά.

Βάζουμε στο τηγάνι μας το ηλιέλαιο τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτεδάκι όταν θα τηγανίζεται και το ζεσταίνουμε.

Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Βάζουμε τα έτοιμα πια κεφτεδάκια σε μια πιατέλα με αρκετό χαρτί κουζίνας πάνω, ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε στα πιάτα μας και αυτό ήταν, τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για τα κεφτεδάκια

  • Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ψωμί μπαγιάτικο με προζύμι, δίνει τέλεια γεύση στα κεφτεδάκια και τα κάνει ακόμα πιο αφράτα.
  • Όσο περισσότερο ζυμώνουμε το μείγμα μας, τόσο πιο αφράτοι θα βγουν οι κεφτέδες.
  • Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατατούλες ή με ρυζάκι, για μια πιο υγιεινή λύση.

Άλλες συνταγές για κεφτέδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας