Κεφτέδες σχάρας

Συνταγή από giagia-eleni | Ενημερώθηκε στις 13/05/2022

Οι κεφτέδες στη σχάρα είναι εξαίσιος μεζές αρκεί να τους "πετύχουμε" ώστε να είναι αφράτοι και γευστικοί. Σε αυτή τη συνταγή το μυστικό είναι να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο για αρκετές ωρίτσες.

Ξεκινάμε με ένα μεγάλο μπωλ, όπου ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκορδάκι και το δυόσμο (ψιλοκομμένα), μαζί με τη γαλέτα,  το αβγό, πιπέρι και αλάτι.

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο αφράτο μείγμα.  

Έπειτα σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Αν γίνεται, κάνουμε την προετοιμασία αποβραδίς ώστε να μείνει ο έτοιμος κιμάς όλο το βράδυ στο ψυγείο για να γίνει ακόμα πιο αφράτος!

Όταν έρθει η ώρα, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε όμορφους μεγάλους κεφτέδες. Τους ψήνουμε στη σχάρα πάνω από δυνατή θράκα, διαφορετικά στη σχάρα του φούρνου στο γκριλ. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ψηθούν, αναποδογυρίζοντας τους όταν χρειάζεται.  

Οι κεφτέδες στη σχάρα είναι έτοιμοι. Ανακατεύουμε λίγο λάδι με λεμόνι σε ένα μικρό μπωλάκι και περιχύνουμε τους κεφτέδες, μαζί με τον μαϊντανό. Καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (8 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

dimitris

πριν από 13 έτη 11 μήνες

Για το σερβίρισμα, μπορούμε να ψήσουμε στη σχάρα 2-3 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Μόλις καραμελώσουν αρκετά, τα τοποθετούμε δίπλα από τους κεφτέδες!

Οι νέες συνταγές μας