Λουκάνικα με κρεμμύδια και λαχανικά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια εξαιρετική επιλογή για ένα διαφορετικό φαγητό που θα αγαπήσετε. Νόστιμα λουκάνικα με κρεμμύδια και λαχανικά. Ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα που συνδυάζει μοναδικές γεύσεις. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λουκάνικα
  • 1  κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • Ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
  • 4 σκ. σκόρδο, σε ροδέλες
  • Μισό κ.γλ. πάπρικα
  • 4 μεγάλες αγκινάρες, βρασμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 300 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. άσπρο κρασόξιδο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινό­χαρτο και τα λαδώνουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια, βάζουμε από 2 λουκάνικα, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και την πάπρικα σε κάθε κομμάτι.

Σηκώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου προς τα επάνω, να ενω­θούν και να γίνουν σαν φάκελος.

Ακου­μπάμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Έπειτα προθερμαίνουμε το γκριλ, ακουμπάμε τις αγκινάρες σε λαδωμένο ταψάκι και τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε για 10 λεπτά γυρίζοντας τες μία φορά.

Βράζουμε τα φασολάκια σε νερό για 4 με 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τις αγκινάρες.

Κατόπιν ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το κρασόξιδο και τον κρόκο.

Προσθέτουμε σταγόνα - σταγόνα το ελαιόλαδο, να γί­νει πηχτή σάλτσα.

Περιχύνουμε τα λαχανι­κά και τα ανακατεύουμε.

Τέλος, ξεδιπλώνουμε τα λουκάνικα από τα δεματάκια τους και τα σερβίρουμε αμέσως με τα λαχανικά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση και εμφάνιση μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό μας με λίγο μαϊντανό .

Άλλες συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας