Υλικά Συνταγής
Ένα διαφορετικό πιάτο με μοναδική γεύση. Πράσα με χωριάτικο λουκάνικο και μανιτάρια, σκέτη νοστιμιά! Ο συνδυασμός των υλικών θα σας αρέσει πολύ. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 7-8 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- Μισό ποτ.κρ. κρασί, λευκό
- 250 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 3 λουκάνικα, χωριάτικα
- 2 σκ. σκόρδο
- 1-2 καρότα
- 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι, καυτερό
- Λίγες σταγόνες ταμπάσκο(προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και “γιαχνίζουμε” για λίγα λεπτά τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Έπειτα, προσθέτουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες και τα καρότα και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα και νεράκι ζεστό που να τα καλύπτει κι αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο με καπάκι μέχρι να πιει το ζουμί και να μείνει με τη σάλτσα του.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν μας αρέσουν τα καυτερά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
- Το συνοδεύουμε με ούζο ή τσίπουρο.
Σχετικές συνταγές
- Χοιρινό με πράσα, γρήγορα και νόστιμα!
- Πεντανόστιμο χοιρινό, με πρασοσέλινο
- Χοιρινό πρασάτο στην κατσαρόλα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
- Χοιρινό με πράσα, γρήγορα και νόστιμα!
- Χοιρινό κρασάτο, νόστιμη και εύκολη συνταγή
Η συνταγή προέρχεται από το ewoman.gr το οποίο ευχαριστούμε!