Σπετζοφάι, η σπεσιαλιτέ του Πηλίου!

Υλικά συνταγής

Αυτή η συνταγή για σπετζοφάι από το Πήλιο είναι η λύση για νόστιμο πιάτο για να το βάλετε στη μέση του τραπεζιού. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, και το αποτέλεσμα ένας πειρασμός που κάνεις δεν θα μπορεί να του αντισταθεί!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Για αρχή ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μας. Επίσης κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια ή ροδέλες.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, που έχουμε ψιλοκόψει, και τα αφήνουμε να ροδίσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε και τα λουκάνικα, που είχαμε κόψει σε κομμάτια στην αρχή. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μαζί με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε τις ντομάτες μας, το αλατοπίπερο μας και ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να "δέσει" η σάλτσα.

Αφήνουμε το σπετζοφάι μας να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά και μόλις η σάλτσα μας γίνει πια πηχτή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το φαγητό μας να κρυώσει.

Σερβίρουμε στα πιάτα μας και αυτό ήταν, το σπετζοφάι μας είναι έτοιμο.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για το σπετζοφάι

  • Καλό θα ήταν να κόψετε τα λουκάνικα σε λεπτά κομμάτια για να ψηθούν εσωτερικά και ομοιόμορφα. Προσοχή όχι σε πολύ λεπτά για να μην ξεροψηθούν.
  • Μπορούμε μετά το τσιγάρισμα να σβήσουμε το φαγητό μας με λίγο κρασί. Για έξτρα νοστιμάδα.

 

Άλλες συνταγές με λουκάνικο

 

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: