Μαλακό και κρεμένιο ρυζόγαλο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/12/2022

Η συνταγή για το πιο γρήγορο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μαλακό και κρεμένιο ρυζόγαλο. Φτιάχνεται εύκολα και τρώγεται συνήθως δροσερό. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Μισή κούπα ρύζι
  • 1 μισή κούπα νερό
  • 50 γρ. αλάτι
  • 4 κούπες γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Λίγη βανίλια
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Κανέλα

 Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με λίγο νερό.

Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.

Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό.

Στο μεταξύ, χωρίζουμε 1/4 κούπας γάλα και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια.

Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και έπειτα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και κατόπιν βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μείγμα ελαφρά, 5 με 8 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια.

Όταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, σκεπάζουμε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Συμβουλές

  • Χρησιμοποιούμε ρύζι Καρολίνα ή γλασέ για το ρυζόγαλο μας.
  • Για να έχει το ρυζόγαλο κρεμώδη υφή προσέχουμε την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έο χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας