Μπιφτέκια στον ατμό

Υλικά συνταγής

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα και ένα ταψάκι που να ταιριάζει ακριβώς στο χείλος της κατσαρόλας. Αν όμως έχουμε ατμομάγειρα ή κάτι σχετικό δεν θα χρειαστούμε ταψί/κατσαρόλα...

Να τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, την ψίχα από το βρεγμένο και στιμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, τις δύο κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε καλά, και πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που μας αρέσει.

Μετά, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε ένα ταψί που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας μας. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι και τ' αφήνουμε να σιογοψηθούν στον ατμό για μία ώρα.

Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά - για παράδειγμα, βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ένα κομμάτι κουνουπίδι. Τέτοια μπιφτέκια στον ατμό δεν έχετε ξαναφάει!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: