Μπιφτέκια στον ατμό

Από giagia-eleni, 10 Σεπτέμβριος, 2009
Μερίδες

Η συνταγή αυτή για μπιφτέκια στον ατμό είναι τέλεια και θα χρειαστούμε μόνο μια κατσαρόλα και ένα ταψάκι που να ταιριάζει ακριβώς στο χείλος της κατσαρόλας. Αν όμως  έχουμε ατμομάγειρα ή κάτι σχετικό δε θα χρειαστούμε ταψί/κατσαρόλα...

Να τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, την ψίχα από το βρεγμένο και στυμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, τις δύο κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε καλά, και πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που μας αρέσει.

Μετά, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε ένα ταψί που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας μας. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.  Ανάβουμε το μάτι και τ' αφήνουμε να σιγοψηθούν στον ατμό για μία ώρα.

Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά - για παράδειγμα, βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ένα κομμάτι κουνουπίδι. Τέτοια μπιφτέκια στον ατμό δεν έχετε ξαναφάει!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (22 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας