Ηπειρώτικο παστίτσιο με κεφαλοτύρι

Υλικά συνταγής

Τι καλύτερο για το τραπέζι της Κυριακής; Ηπειρώτικο παστίτσιο με κεφαλοτύρι. Πεντανόστιμο με μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά. Το παστίτσιο άλλωστε, σε οποιαδήποτε μορφή και αν μαγειρευτεί θα είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 600 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. μακαρόνια, χοντρά (Νο 2 ή Νο 3 για παστίτσιο)
  • 350 γρ. κεφαλοτύρι  
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μισό φλ.τσ. βούτυρο, γάλακτος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, τρίβουμε το κεφαλοτύρι σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζουμε με πιρούνι τη φέτα.

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον κιμά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά 7 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και βράζουμε για 35 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά εντελώς.

Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.

Κατόπιν, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.

Τα ανακατεύουμε με το μείγμα του κιμά.

Χτυπάμε, τα αυγά με το γάλα.

Στην συνέχεια, περιχύνουμε το μείγμα των ζυμαρικών και προσθέτετε τα τυριά (κεφαλοτύρι και φέτα).

Στρώνουμε τα μισά φύλλα της κρούστας σ' ένα στρογγυλό μεγάλο ταψί αλειμμένο με βούτυρο (φροντίζουμε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του).

Ανάμεσα στα φύλλα, αλείφουμε με βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα των ζυμαρικών και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά βουτυρωμένα.

Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το παστίτσιο όσο είναι ακόμα ζεστό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για παστίτσιο

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: