Υλικά Συνταγής
Αυτή εδώ είναι μια σπιτική και δοκιμασμένη συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα. Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε στο σπίτι με κρέμα όπως σε αυτή τη συνταγή και θα την απολαύσετε!
Αρχικά ετοιμάζετε την κρέμα:
Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού.
Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:
Αλείφετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο.
Στρώνετε τα μισά φύλλα της μπουγάτσας σας σε βουτυρωμένο ταψί.
Ρίχνετε την κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα της μπουγάτσας. Μυστικό: Χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο...
Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δείτε ότι η μπουγάτσα σας έχει πάρει το χρώμα που θέλετε...
Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Tip: Το ξέρατε ότι και στην Τουρκία φτιάχνουν μπουγάτσα (την προφέρουν πογάτσα - boğaça) αλλά βάζουν λιγότερη γέμιση από τη δικιά μας μπουγάτσα.