Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Ένα ξεχωριστό επιδόρπιο που μπορείτε να απολαύσετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Νόστιμα σύκα, γεμιστά με καρύδια. Μια υγιεινή, γλυκιά και εύκολη επιλογή!
Υλικά συνταγής
- 24 μεγάλα σύκα, ώριμα
- 2 φλ.τσ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- 1 μισή ποτ. κρασί, γλυκό
- Λίγη κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, καθαρίζουμε τα σύκα, προσεκτικά από τη φλούδα τους.
Με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε σε σχήμα σταυρού στο επάνω μέρος τους και τα γεμίζουμε προσεκτικά με τα κομματάκια της καρυδόψιχας.
Τα ξανακλείνουμε απαλά με το χέρι μας.
Έπειτα τα τοποθετούμε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Αδειάζουμε μέσα το κρασί και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό η σάλτσα.
Τέλος, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τα σύκα μαζί με γιαούρτι ή παγωτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (4 σε κάθε πιάτο) και περιχύνουμε το σύνολο με τη σάλτσα.
Άλλες συνταγές
- Παραδοσιακές παστελαριές Χίου
- Παραδοσιακοί σαμουσάδες
- παστέλι με μέλι
- Παστέλι, η γλυκιά υπερτροφή που δυναμώνει