Παραδοσιακοί σαμουσάδες

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα γλύκισμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Παραδοσιακοί σαμουσάδες. Ένα γλυκό που προέρχεται από την Λακωνία και μοιάζει με τον μπακλαβά. Λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο
  • Για το σιρόπι
  • 2 μισή ποτ. νερό
  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • Φλούδες 2 λεμονιών

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι, σκληρό
  • 1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτ. τσικουδιά
  • Λίγο αλάτι
  • 1 μισή περίπου ποτήρι νερό, χλιαρό

Για γαρνίρισμα

  • Σουσάμι
  • Κανέλα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε το νερό, τη τσικουδιά, το ελαιόλαδο, το χυμό και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο.

Αλείφουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο και απλώνουμε στο κάθε φύλλο το ¼ της γέμισης.

Κατόπιν, τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά και τα κόβομε σε κομμάτια σαν μπακλαβαδάκια.

Τοποθετούμε τους σαμουσάδες σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τους αλείφουμε γύρω – γύρω με ελαιόλαδο.

Έπειτα, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μαζί.

Αφού κρυώσουν οι σαμουσάδες στο τέλος τους βουτάμε μέσα στο ζεστό σιρόπι για λίγη ώρα και τους πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: