Πένες με ροζέ σάλτσα, η απόλυτη νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 16/08/2023

Η συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Πένες με ροζέ σάλτσα, η απόλυτη νοστιμιά! Η πιο κρεμώδης και απολαυστική μακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ιδανική για κάθε περίσταση.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γρ. σάλτσα ναπολιτέν
  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 6 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. γκούντα, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • Φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά κι όταν τα στραγγίζουμε σε αλ ντέντε κατάσταση, κρατάμε μισό ποτήρι (4-5 κουταλιές της σούπας) από το νερό τους κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το μπέικον.

Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τη σάλτσα ναπολιτέν.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό και τα ζυμαρικά.

Τέλος ανακατεύουμε καλά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και προσθέτουμε το γκούντα.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να φτιάξουμε αυτή τη μακαρονάδα με ότι είδος ζυμαρικού θέλουμε (βίδες, φιογκάκια, κλπ).

Δείτε και αυτές τις συνταγές για πένες

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας