Υλικά Συνταγής
Οι πένες σουφλέ είναι ουσιαστικά μια σχετικά εύκολη και χωρίς κρέας συνταγή ζυμαρικών για κάθε περίσταση.
Αρχικά, βράζουμε τις πένες για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.
Επίσης, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Θα τα χρειαστούμε και τα δύο.
Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι, ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Τσιγαρίζουμε για λίγο το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μη σβωλιάσει το αλεύρι...
Μετά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.
Κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τους κρόκους από τα αυγά, τη μισή παρμεζάνα και τη μισή γραβιέρα.
Ρίχνουμε τις πένες σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, προσθέτουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, απαλά!
Τέλος, πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τη γραβιέρα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Οι πένες σουφλέ σερβίρονται ζεστές! Καλοφάγωτες!