Πρασοκρεατόπιτα

Συνταγή από giagia-eleni | Ενημερώθηκε στις 28/12/2021

Η πρασοκρεατόπιτα είναι μια από τις ωραιότερες πίτες της Ελληνικής κουζίνας. Θα δούμε μια συνταγή αρκετά εύκολη και γρήγορη, αφού δεν χρειάζεται να «ανοίξουμε» φύλλο. Αντίθετα θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο ζύμης, που υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Καταρχήν, κόβουμε τα πράσα σε μικρές ροδέλες και τα σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τους κιμάδες, ακόμα λίγο λάδι, αλατάκι, πιπεράκι και το ποτήρι του νερού. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 15 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί λίγο μικρότερο από όσο οι διαστάσεις της ζύμης μας και απλώνουμε μια στρώση ζύμη, έτσι ώστε οι άκρες του φύλλου να εξέχουν ελαφρώς από το ταψί. Μετά, με πολύ προσοχή ρίχνουμε το μείγμα του πράσου με τον κιμά. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά ένα ακόμα φύλλο ζύμης και «διπλώνουμε» τα δύο φύλλα ζύμης στις άκρες του ταψιού με όποιον τρόπο μας αρέσει.

Μόλις τελειώσουμε, βουτυρώνουμε το πάνω μέρος της πίτας και αν θέλουμε ρίχνουμε ένα φλυτζανάκι σπορέλαιο. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά και η πρασοκρεατόπιτα μας είναι έτοιμη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας