Ριζότο με κοτόπουλο

Από eleni, 23 Σεπτέμβριος, 2014
Μερίδες

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή μου για ένα πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρναρόλι που είναι το καλύτερο για ριζότο και όπως λένε το αγαπημένο των σεφ για την αντοχή του στο μαγείρεμα. Επίσης, καλό ρύζι για κρεμώδες ριζότο είναι και βιαλόνε νάνο αλλά είναι ακριβό. Το μυστικό για καλό ριζότο πάντως είναι το βούτυρο!

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.

Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο από το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατά προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.

Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμό κ.ο.κ. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.

Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Το ριζότο με κοτόπουλο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη...

Συμβουλές

  • Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη φέτα από πάνω.

Αλλες συνταγές για ριζότο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (64 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας