Υλικά Συνταγής
Ψάχνετε ένα γεύμα χορταστικό και ιδανικό για τις κρύες μέρες; Αυτή εδώ η συνταγή για λαδερό αρακά είναι αυτό που χρειάζεστε. Ένα πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό αλλά και κρύο. Είναι θρεπτικότατο και ιδιαίτερα νόστιμο. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να έχουμε τον αρακά στην διατροφή μας, γι' αυτό δοκιμάστε το.
Υλικά Συνταγής
- 650 γρ. αρακάς καθαρισμένος
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 650 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μικρο ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά ξεπλένουμε καλά τον αρακά και τον αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγει το περιττό νερό.
Στη συνέχεια, ξεπλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε, τα μεν άσπρα σε μικρά κομμάτια και τα δε πράσινα σε λίγο μεγαλύτερα.
Αμέσως μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιδόλαδο και τα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τον αρακά και τον γυρνάμε μερικές φορές με την κουτάλα μας για να καβουρντιστεί ελαφρά.
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε τρίψει πρώτα στον τρίφτη μας, μαζί με τον τον άνηθο και το αλατοπίπερο.
Τέλος μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, με το καπάκι και αφήνουμε τον αρακά μας να βράσει αργά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μείνει μόνο με το λάδι του.
Το μαγείρεμα θα χρειαστεί γύρω στα 15- 20 λεπτά.
Και αυτό ήταν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τον αρακά μας να τραβήξει λίγο τα ζουμιά του.
Σερβίρουμε αμέσως με φέτα.
Καλή μας απόλαυση!
Συμβουλές για τον αρακά
- Αν επιθυμούμε μπορούμε να τον μαγειρέψουμε και χωρίς ντομάτες, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση αντί για ντομάτες προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι λήγω πριν σβήσουμε την φωτιά.
- Για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε να συνοδεύσουμε τον αρακά μας, με λίγο γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο.
Δείτε ακόμα